Кращі постачальники хмарних сервісів у 2021 році: AWS, Microsoft Azure та Google Cloud, гібридні гравці SaaS

Хмарні обчислення сьогодні лежать в основі всієї цифрової діяльності. А від неї в сучасних умовах пандемії залежать і люди, і бізнес.

Пандемія принесла з собою необхідність переходу на віддалену роботу, і в 90% випадків її успішний результат забезпечують якраз хмарні технології. І не тільки віртуальні сервери, а й SaaS-рішення.

Вони дозволяють налагодити віддалені робочі процеси за короткий час і при мінімальних розтратах.

Провідні провайдери хмарних рішень

За останні два роки три популярні постачальники зайняли більше третини світового ринку хмарних сервісів. Серед них значаться такі гіганти, як:

Amazon Web Services

Можливості, які пропонує цей провайдер, настільки широкі, що можуть застосовуватися не тільки в рамках однієї компанії або виробництва, а й обслуговувати глобальні компанії.

Серед можливих сценаріїв впровадження AWS:

1. IaaS. Віртуальна інфраструктура.

Клієнт отримує доступ до багатофункціональної лінійки сервісів для створення хмарної IT-інфраструктури: сховища, віртуальні машини, інструменти моніторингу та аналітики. При цьому витрати знижуються практично вполовину.

Наприклад, хмарним сховищем можна користуватися всього за 1 $ в місяць, використовуючи 1 ТБ хмарних архівів.

2. Розробка. Сучасний тренд на ринку розробки програмного забезпечення – міграція до мікросервісної інфраструктури побудови додатків, яка умовно ділиться на кілька сервісів, кожен з яких самостійно працює та оновлюється. І його реалізація можлива в рамках платформи AWS.

3. PaaS. Машинне навчання, цифровізація.

AWS пропонує послугу pay-as-you-go, згідно з якою клієнт оплачує користування хмарними рішеннями за фактом використання. Це дає можливість тестувати різні варіанти машинного навчання та успішно впроваджувати їх.

А для підготовки проєктів machine learning в AWS є готове рішення Sage Maker.

Microsoft Azure

На щорічній конференції Ignite 2021 Microsoft анонсувала нові можливості Microsoft Azure:

1. Нова платформа Azure Percept, яка дає можливість впровадити хмарні рішення навіть на серверах невеликої потужності. У парі з готовими моделями штучного інтелекту вона дозволяє реалізувати всі необхідні функції хмарних сервісів.

2. Машинне навчання в Azure Arc. Через сервіс управління хмарними та гібридними рішеннями Azure Arc тепер можна розгорнути платформу Azure machine learning. Це дасть можливість істотно поліпшити час відгуку.

3. Семантичний пошук став доступний в хмарній пошуковій IT-платформі Azure Cognitive Search. Це допоможе забезпечити якісний контекстний пошук.

Хмарна платформа Google

Хмара Google Cloud було визнано найефективнішою хмарної платформою, яка пропонується в якості сервісу (IaaS). Зокрема, головним його перевагою є висока продуктивність в процесі обробки транзакцій, а також висока пропускна здатність. У той час як AWS є найпривабливішим сервісом в плані вартості.

Гібридні платформи SaaS

IBM, Dell Technologies і HPE все ще є значущими гравцями хмарних сервісів. Два головні учасники цієї стратегії – першовідкривач з відкритим вихідним кодом Red Hat, який належить компанії IBM, і VMware, від компанії Dell Technologies.

Їх головне завдання сьогодні – стати сполучною ланкою між багатохмарними установками з поєднанням приватних і загальнодоступних хмар, і власними центрами обробки даних.

Ще кілька років тому експерти прогнозували перехід бізнесу в хмарну середу в найближчі 10 років. Але активний процес цифрової трансформації та необхідність переходу на дистанційну форму роботи, швидше за все, скоротять ці терміни вдвічі.

Comments are closed.